Ecorace Challenge 2014

Videoverslag Ecorace Challenge 2014


Bekijk hier het videoverslag van de Ecorace Challenge 2014;


Ecorace Challenge : Meest innovatieve vaartuig!

Zoals u wel weet, was het Groep T Ecochallenge Team vorig weekend te Ieper om er tegen twee andere universiteiten te strijden in de Ecorace Challenge. Acis, onze energie-efficiƫnte boot waar we de vorige maanden hard aan gewerkt hebben, was eindelijk klaar om zich te meten aan de concurrentie. Ondanks het tegenvallend weer, kunnen wij u met vreugde meedelen dat het een succes is geworden!


Dankzij onze goede voorbereiding verliep het weekend zonder enige technische problemen - een succes op zich voor een eerste deelname aan een competitie! Daarbovenop presteerde Acis vrijdag zeer goed tijdens de technische keuringen. Zo goed zelfs dat een aantal juryleden vroegen om een kleine rondvaart te mogen doen in onze boot. Acis vertoonde dan ook een zeer grote vaarstabiliteit en was de enige boot aanwezig die bezoekers kon vervoeren. Bij deze technische keuring behaalden we de hoogste score. 

Zaterdag verliepen de behendigheidstests beter dan verwacht. We haalden er zeer goede tijden, hoewel onze concurrenten sneller waren. Dit komt omdat onze concurrenten van Universiteit Antwerpen en de Hogere Zeevaartschool Antwerpen een zonneboot hadden, die niet aan dezelfde wedstrijdregels gebonden was. 's Avonds presenteerden we ons businessplan voor een jury van specialisten. Ook hier behaalden we de hoogste score van de avond. 

Zondag begon de zwaarste test, de endurance race, op een positieve noot: geen regen in zicht! Dankzij de grote stabiliteit van Acis verliep de eerste helft van de race zorgeloos. Na deze eerste 9km moesten we 1 ton zand aan boord plaatsen en terugvaren. Ook dit verliep vlot, ondanks de plotse verviervoudiging van het gewicht van het vaartuig. De jury overlegde en berekende de eindresultaten. Met trots kunnen wij u meedelen dat het GroepT Ecochallenge Team de prijs voor "Meest Innovatieve Vaartuig" won! Bij deze titel hoorde een mooie cheque van €2000, die natuurlijk integraal naar het team van volgend jaar gaat. Wij hopen dat ook zij op jullie steun zullen kunnen rekenen bij de volgende Ecorace Challenge, die dan te Leopoldsburg zal doorgaan.


Ecorace Challenge Ieper 9-10-11 mei 2014

Vrijdag 9 mei
Zaterdag 10 meiZondag 11 mei
Persmoment op Groep T!

Deze maandag was Groep T’s Campus Vezalius de uitgekozen locatie voor een persmoment met onze hoofdsponsor Provincie Vlaams-Brabant. Naast het ons project, steunt de provincie nog 6 andere innovatieve projecten. Hieronder kunt u alvast een aantal sfeerbeelden terugvinden en indien u meer informatie wenst over de steunprogramma’s van onze provincie, kunt u hier terecht. 

First post - we have a logo!

Here it is, our new logo! What do you think of it?